firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

СПА процедури за благородни метали: почистване на злато

Сподели
Обратно в списъка

Колко много злато има в България! Разбира се, в наше време, не всяко момиче има свой собствен “сандък със злато“ за зестра, но няколко елегантни златни бижута могат да бъдат намерени в почти всеки дом. Златото е благороден метал, няма съмнение за това. Но не и когато любимият Ви пръстен, гривна или верижка са покрити с мръсен слой и тъмни петна. Как да почистите златото у дома?
Характерът на златото е наистина аристократичен, затова се отнасяйте с него по царски: без твърди четки, груби абразиви, агресивни химикали. Само топла вода, не по-гореща от 50 ° C, сапун или шампоан и мек велур или фланелена кърпа. Преди да почистите златото, накиснете го за час-два в топла сапунена вода. След това изплакнете обилно и почистете с кърпа - напълно възможно е тази проста "СПА процедура" да съживи Вашето съкровище и да го накара да заблести на слънцето.

Но как да почистите златото у дома, ако мръсотията все още остава? Опитайте „дълбок пилинг“ - почистване на злато с воден 25% амонячен разтвор. Амонякът не влияе на златото, но действа върху оксидите на други метали, които са се появили като петна върху пръстен или висулка. 2-3 часа киснене, обработка с мека кърпа - и искрящото съкровище отново ще се появи пред Вас.
Почистването на злато е деликатна материя и с някои петна не е лесно да се справите! Тук влизат в употреба специални инструменти за бижута на основата на вазелин или растително масло, с добавка на прах от креда, корунд, бял магнезий. Не забравяйте: „подмладяващият скраб“ за златото трябва да е много мек. В противен случай въпросът "Как да почистите златото у дома?" ще прерасне в друг, този път почти неразрешим - „Как да се отървем от хилядите малки драскотини“?
За почистване, освежаване, възстановяване на блясъка - всичко това не е толкова трудно. Но ако артикулът е много скъп, античен, колекционерски - може би все пак трябва да се свържете с професионалист.

Blixy - Фирма за почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари