firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Почистване след ремонт: Премахване на строителния прах.

Сподели
Обратно в списъка

Ремонтът може да бъде мащабен, основен или по-малък, козметичен. Но както и да е, нито един ремонт не минава без прах. Строителният прах няма нищо общо с обикновения прах: той е смесица от малки частици бетон, тухли, строителни смеси и т.н. Той е много по-вреден за здравето от обикновения домашен прах. Можете да се отървете от прах след приключване на ремонта или да сведете до минимум образуването му в процеса на извършването му.

Строителният прах е опасен за здравето!

При вдишване строителният прах се утаява върху лигавицата на дихателните пътища, причинявайки дразнене и образуване на слуз. Поради това се появява кашлица, а в някои случаи може дори да възникне възпаление. Ако прахът попадне върху лигавицата на окото, това може да причини конюнктивит. Също така строителните материали могат да съдържат вещества, които причиняват алергии. За да сведете до минимум излагането на тялото на строителен прах, носете защитно облекло и специални очила. При работа в прашна среда е силно препоръчително да използвате респиратор.

Как да предотвратим изтичането на прах от работната зона?

Всяка стая, която се реновира, трябва да бъде изолирана и защитена от другите. За това се използват PET фолио, стари плътни завеси или просто парчета плат. Понякога се използват вестници. Но това е неудобно и ненадеждно. За по-голям ефект е по-добре периодично да навлажнявате тъканта със спрей. Затворете плътно интериорните врати. Ако някои неща не могат да бъдат изнесени от стаята, покрийте ги плътно с филм или кърпа.

Допълнителни мерки за контрол на праха:

Използвайте строителна прахосмукачка. Има и инструменти, като ротационни чукове с вградена прахосмукачка, които свеждат до минимум образуването и разпространението на прах. По всяко време проветрявайте средата. В края на един ремонт и преди началото на друг, направете почистването. Когато използвате строителни материали, стриктно следвайте инструкциите.

Във всеки случай няма да е напълно възможно да се избегне замърсяването с прах по време на ремонта. След всеки ремонт трябва да почистите апартамента. Можете да направите това сами или да се обърнете към специалисти. Ние ще наблегнем на всеки един детайл, като почистването на таваните и стените с машина, за да сме сигурни, че не е останала никаква прах. Ще измием и освежим дограмата, прозорците, дръжките, улеите, както и уплътненията на всеки прозорец и врата. Подовете ще бъдат почистени, полирани и предпазени, с грижа за тях, според вида настилка, било то паркет, ламинат или теракот. Ако има нужда, мебелите също ще бъдат почистени, полирани, защитени, а меката мебел - изпрана, подсушена и предпазена от акари и микроорганизми. Санитарните помещения ще бъдат почистени, дезинфекцирани и приведени в експлоатационен вид.
Нашата фирма се стреми с професионални препарати и съответната почистваща техника да ви осигури чистота, спокойствие и уют, за да не се притеснявате от нежелани алергии и нездравословна среда във Вашия дом.
Свържете се с БЛИКСИ и ние ще направим обновената Ви къща чиста!

Blixy - Професионално почистване в София

Коментари