firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Почистване след грип и настинки

Сподели
Обратно в списъка

В пролетното променливо време не е изненадващо да настинеш или случайно да се озовеш близо до носител на грипна инфекция. И ако това стане, къщата ни се превръща в „карантинна зона“, с пациент, кихащ в леглото, куп кърпички, пирамида от лекарства и други до болка познати дребни неща. Денят на окончателното Ви възстановяване е прекрасен - но не забравяйте, че все още има батальони микроби, които маршируват през къщата! Бликси, както винаги, е нащрек и е готов да даде незаменими съвети. И така - почистете къщата по време и след настинки и грип!

Нека започнем с постелките. Легнал в леглото, болният се поти много. Опитайте да използвате два или три чаршафа вместо един; прането им по-късно е много по-лесно от почистването на целия матрак. Допълнителният слой ще помогне да се абсорбира излишната влага. Със същата цел можете да облечете възглавницата с допълнителна калъфка.
Веднага след като болестта изчезне, незабавно изперете всичко при висока температура - това ще убие бактериите. А матракът, ако е възможно, трябва да се проветрява на чист въздух.
Сега нека дезинфекцираме нещата, които са били използвани по време на болестта. Лаптоп, смартфон, дистанционно управление на телевизора, дръжки на врати, ключове - всичко това трябва да се третира с надежден антибактериален препарат. Не искате опасни микроби да се предават на вашите близки чрез тези често използвани предмети, нали? Използвайте алкохолен разтвор за почистване на клавиатурата, таблета и телефона. След заболяване е необходимо старателно да се проветри къщата. Нека свежият въздух да проникне във всеки ъгъл и да отнесе всички следи от болестта.
Да се преместим в банята. Време е да изперете и хавлиите и халатите, които са били използвани по време на болестта. Не забравяйте, че температурата на пране трябва да бъде възможно най-висока! След това дезинфекцирайте всички повърхности, като обърнете специално внимание на тоалетната чиния и кошчето за боклук - можете просто да приготвите 50% разтвор на алкохол или оцет. Последна стъпка: Накиснете четките си за зъби във водороден пероксид за половин час. Не оставяйте шанс на бактериите!
Ами кухнята? По време на болестта си очевидно сте прекарвали тук по-малко време от обикновено. Но въпреки това си струва да дезинфекцирате повърхностите, дръжките и крановете. Съвет: По-добре измийте съдовете в съдомиялна машина (или просто го направете много внимателно).
Важен въпрос - нека си спомним за дрехите! Както се досещате, всички дрехи, носени по време на заболяването, трябва да се перат старателно при най-високата температура. Ето защо не трябва да се разболявате в дантелени пеньоари, които няма да оцелеят при пране при температури над 30 градуса!
Може да попитате: наистина ли единственият начин да се избегне повторно заразяване е да се дезинфекцира цялата къща? Отговорът е прост: Не! Съветите по-горе са „максимална програма“. Всъщност дори рутинното почистване ще Ви избави от повечето патогенни бактерии. Освен това бактериите не живеят дълго. Проучванията показват, че те умират на повърхности след около 48 часа (въпреки че някои грипни вируси продължават по-дълго). Въпреки това, настинките и грипът могат да се предават добре чрез предмети и въздух, така че се опитайте да си миете ръцете често и избягвайте да докосвате лицето си. Да, всичко е точно както Ви е казвала майка Ви от детството. БЛИКСИ от сърце Ви желае здраве, чистота и комфорт във Вашия дом!

Blixy - Фирма за почистване в София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари