firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Почистване на душ кабина

Сподели
Обратно в списъка

Ръждив цвят, сухи петна, мухъл, петна от вар - има много неприятности, които са характерни за такива структури. За да може душ кабината да Ви служи дълго време и да бъде безопасна за здравето със сигурност трябва да помислите за основно почистване на дома. Нека разгледаме основните моменти.

Какво да правим с акрил?
Изключително нежелателно е кабината от този материал да се обработва с абразиви. Има други специални съставки, които Ви позволяват внимателно да се справите със замърсяването. Просто разредете препарата с вода и разтрийте повърхността и след няколко минути го изплакнете. Ако замърсяването е сложно, повторете операцията.

Няколко думи за ръждата.
Използвайте силни препарати с абразивни свойства. Препоръчваме третиране с прах или сода и след това избърсване на сухо. Колкото и да е странно, друго ефективно средство за защита е обикновената паста за зъби. Разтриваме ръждата и оставяме за 10-15 минути. Измиваме с вода и повтаряме процедурата, ако не проработи от първия път.

Как да се справим с варовика?

Например, лимонената киселина се разтваря във вряща вода. Този разтвор се напръсква върху петната. Оставете за 2-3 минути. След това трябва само да избършете със суха кърпа.

Как да се справим с мухъла?
Обикновено се натрупва в ъглите. Опитайте една народна рецепта. Ще се нуждаете от:

  • Литър гореща вода
  • 50 г сода за хляб
  • 50 мл оцет
  • 30 мл амоняк
    Смесете описаните компоненти и третирайте засегнатите области с този разтвор. Обърнете специално внимание на фугите. Не забравяйте да използвате ръкавици. След приключване на процедурата проветрете помещението. За да се избегне повторната поява на мухъл е необходимо да се оставят вратите на кабината отворени след всяко използване на душа. Циркулацията на въздуха е най-добрата бариера за мухъла!

Какво да правим със стъклените стени?
Перфектно се измиват с гореща вода и препарат за миене на съдове. Подобни съставки се срещат във всеки дом. Но това не е всичко. Когато кабината изсъхне, направете разтвор от 200 мл. вода и 100 г. водка и след това избършете стъклото.

Отървете се от петната от сапун.
Такива петна развалят външния вид и настроението. Всъщност не бива да се притеснявате. Добавете лимонена киселина, сода за хляб и оцет към топла вода. Втрийте в сухите петна и изчакайте 5 минути. Изплакнете повърхността с чиста вода и избършете с кърпа. Между другото, има и превенция. Изплакнете стените след всяко къпане, за да поддържате кабината чиста.

Blixy - Фирма за професионално почистване в София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари