firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Няколко думи за битовите химикали

Сподели
Обратно в списъка

Всяка година усърдни домакини използват над 80 хиляди тона битова химия. Привлечени от ярки реклами, те пълнят къщата с нови „чудодейни средства“ и поемат генералното почистване. Вероятно винаги сте подозирали, че разяждащите вещества могат да навредят на собственото Ви здраве. И все пак е трудно да се повярва, но повечето стоки, които виждате на рафтовете в супермаркетите, са строго забранени в Европа и Америка повече от 20 години!
Изследванията показват, че фосфатите, анионните повърхностноактивни вещества и други вещества в почистващите продукти причиняват повече вреди от просто суха кожа или раздразнени лигавици. Много от тях са в състояние да проникнат дълбоко в тялото ни, натрупвайки се във вътрешните органи и причинявайки широк спектър от заболявания, включително рак и генетични мутации. Рекламата ни казва, че препаратът за миене на съдове спестява време - но мълчи относно факта, че отнемането на агресивни ПАВ (повърхностноактивни вещества) от чиния отнема поне 7-10 минути, в противен случай те отиват направо в стомаха ни. И колкото по-силен е продуктът, толкова по-трудно е да се отмие.
Декларираме с пълна отговорност: когато извършваме екологично почистване, използваме само безопасни почистващи продукти за Вашия дом. Тъжно, но вярно: производителите ни тровят живота в замяна на собствените ни пари. И много компании за почистване, в преследване на печалба, активно им помагат в това. Почиствайки апартамент, ние тровим собствения си организъм, живота си, планетата си. Но екологични, безопасни за хората, битовите химикали съществуват отдавна - подобно на други технологии за екологично почистване. Това включва химия без фосфати, почистващи продукти на растителна киселина и много, много повече.
Използваме парогенератори, безопасни продукти за основно почистване на апартаменти, а също така извършваме екологично почистване почти без почистващи препарати. Разбира се, много е трудно да се премахнат силно вкоренените стари замърсявания, без да се използват силно действащи химикали, но по силите на всеки човек да не допуска такова състояние! С удоволствие ще Ви разкажем за всичко това в следващите статии.

Blixy - Фирма за почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари