firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Методи за почистване на щори

Сподели
Обратно в списъка

Щорите са елемент от почти всеки офис интериор. За съжаление при непрофесионално почистване на помещенията много често служителите на почистващите фирми не обръщат дължимото внимание на щорите.
Има много видове щори, които се различават по дизайн или използвани материали: пластмаса, плат, бамбук, дърво, алуминий, ролетни щори, фото щори, хоризонтални, вертикални или плисирани щори.

Характеристики на почистване на щори, изработени от различни материали

Препоръчително е да почиствате щорите по различни начини в зависимост от използваните материали. Почистването може да се извърши на място или с демонтиране и пренасяне до фирма за почистване. Като правило вторият вариант се използва в случаите, когато е невъзможно да се организира продължително присъствие в помещенията на служителите на почистващата компания. Демонтажът и транспортирането ще увеличат цената на услугата.
В случай, че работата се извършва на място, за почистването се използват устройства като парогенератор или екстрактор. Дървените щори обикновено се почистват с прахосмукачка и се извършва сухо обезпрашаване с кърпа (микрофибър). Не се препоръчва да се мият дървени щори, тъй като водата може да причини деформация на конструкцията.
Мокрото обезпрашаване обикновено се прилага за почистване на пластмасови щори, използват се и професионални препарати за пластмаса. Металните щори също изискват мокро почистване, като се използва мека четка. Щорите от плат са най-трудни за почистване. Най-често клиентите избират варианта те да бъдат само обезпрашени. Другият вариант е те да бъдат демонтирани. Отделните ламели се навиват на руло и се държат известно време в сапунена вода или във вода с разтворен прах за пране. След като мръсотията падне, мокрите ламели се поставят на място и приемат правилната форма под собственото си тегло.
При нас винаги можете да заявите тази услуга – при основно и следремонтно почистване, почистване на прозорци или просто като самостоятелна услуга. Ще почистим прецизно Вашите щори, независимо от материала.

Blixy - Фирма за почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари