firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Как да се отървете от миризма на мухъл сами?

Сподели
Обратно в списъка

Мухълът е гъбичка, която има неприятна миризма, вредна както за човешкото здраве, така и за декорацията на стените и интериорните предмети. Така наречената "черна плесен", чието научно наименование е stachybotrvs chartarum, има особено лоша репутация. За черната плесен покритието и материалът на стените, подовете и таваните няма значение - може да засегне абсолютно всяка повърхност. Може да се появи върху мебели и дори домакински уреди. Миризмата на мухъл трябва да се елиминира незабавно, както и нейният източник.
Предотвратяването на черната плесен е много по-лесно, отколкото да се отървете от нея по-късно.
Трябва да се помни, че най-благоприятните условия за нейното развитие са топли, тъмни и влажни места, които са трудно достъпни за проветряване и почистване. За да се избегне появата на огнища на растеж на плесени, е необходимо особено внимателно да се следи изправността на кранове за вода, смесители, вентилационни системи и периодично да се проветряват помещенията. Много голяма пречка за появата на мухъл е професионалното почистване с използване на професионални почистващи препарати.
Изключително неприятен феномен, съпътстващ появата на гъбички, е характерната миризма на мухъл. За да се отървете от него, е необходимо да намерите огнищата на образуване на вредните гъбички. Едно от средствата за защита може да се приготви самостоятелно. За да направите това, трябва да вземете една част борна киселина, същото количество водороден пероксид, две части оцет и четири части вода. С това решение можете да се отървете от мухъл и петна. Трябва обаче да работите само с гумени ръкавици (!), за да избегнете увреждане на кожата на ръцете си. Трябва също да използвате предпазител за лице, за да избегнете вдишване на спори на плесени. Ако мухълът вече сериозно е повредил гипсокартона или фугите на плочките или мазилката, можете дори да помислите за козметичен ремонт.
След отстраняване на плесента, повърхностите трябва да бъдат внимателно обработени с противогъбично средство. Миризмата на мухъл се отстранява с дезодоранти, както и след старателно проветряване на помещението. Содата за хляб може да бъде отлично решение на този въпрос . Тя премахва неприятната миризма, като се поръсва върху желаната зона и след два часа трябва да се почисти с прахосмукачка. За да сте сигурни, можете да повторите тези стъпки няколко пъти.
Хлорните смеси и разтвори също премахват добре миризмите, но те не са подходящи за всички повърхности, тъй като имат избелващ ефект.
Услугите на почистващи фирми, насочени към професионално отстраняване на всякакви проблеми, включително мухъл, ще Ви помогнат да се справите с този проблем.

Blixy - Професионално почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари