firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Как да преодолеем прекомерната почистваща страст?

Сподели
Обратно в списъка

Ако почистването почна да заема твърде много място в живота ви…Ако домакинските задължения отнемат необикновено много време и усилия - така че вече нямате достатъчно време да общувате с близки, хобита, четене и други дейности…Ако чувствате тревожност и безпокойство само защото не сте избърсали праха или не сте изгладили прането…Може би си струва да помислите - харесва ли ви? Защо стана толкова важно? И ние от БЛИКСИ ще се радваме да споделим съветите на психолозите по тази тема.

Стъпка 1. Отпуснете се преди почистването

"Когато приключи с измиването, полирането, избърсването и изплакването, тя почувства напрежение и безпокойство. Лекарят не забрани на Шърли да почиства, но отсега нататък тя трябваше да прави лека йога и да слуша релаксираща музика всяка сутрин. Съвсем скоро жената възстанови равновесие и „манията“ по чистотата започна постепенно да намалява."

Стъпка 2. Променете рутината си

Не си забранявайте да почиствате - това само ви боли, а не решава проблема. Вместо това опитайте да започнете ежедневното си почистване половин час по-късно от обикновено. Променете рутината си, оставете нещо настрана и се върнете към него по-късно. Бъдете по-креативни с рутинни задачи. По този начин вие нарушавате модела, излизате от цикъла, в който сте привлечени. Резултатите могат да бъдат доста впечатляващи!

Стъпка 3. Не се страхувайте от микроби

Прекомерното фиксиране върху почистването често се причинява от страха от инфекция с патогени и вируси, наложен ни от реклама. Разбира се, хигиената е важна за здравето, но не изпадайте в крайности. Колкото и да почиствате, невидим враг винаги ще се крие някъде наблизо. Не забравяйте, че природата е дала на всеки от нас естествена защита - имунитет. Защо не насочите усилията си към укрепването му?

Стъпка 4. Намерете истинския проблем

Ако всичко това не помогне, очевидно проблемът е по-дълбок. Така че за Шърли прекалената страст към почистването се оказа проекция на желание да подобри отношенията със съпруга си. Вместо да отдели време за любимия си, да обсъди с него важни въпроси, да разбуни чувства и емоции, Шърли беше изтощена, чистеше къщата. За да се реши проблемът, беше необходима много работа под наблюдението на психолог. Но в резултат на това Шърли не само се отърва от манията си, но и стана много по-щастлива в брака.

Стъпка 5. Позволете си да живеете!

Интересна работа, хобита, творчество, нови приятели и познати…Всичко това ви очаква в момент, когато ръцете ви не са заети с парцала, а умът ви не е зает с прах, бактерии и петна. Животът е прекрасно нещо, така че нека не го отлагаме за по-късно!

Blixy - Професионално почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари