firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Как да почистите прозорците без да оставяте ивици?

Сподели
Обратно в списъка

Нека заедно да разберем как правилно да се подготвим за измиване на прозорците и какво трябва да се направи, така че стъклата да искрят от чистота, а не да са пълни със засъхнали петна и ивици.

За да се подготвите за почистване на прозорците:

 1. Премахнете завеси, щори, мрежи против комари и други аксесоари.
 2. Донесете цялото необходимо оборудване и почистващи продукти в стаята, за да не се движите периодично из дома.
 3. Затворете вратите за да предотвратите евентуални течения.
 4. Не почиствайте прозорците на ярка слънчева светлина. Така почистващите препарати бързо изсъхват и шансовете за оставяне на следи се увеличават. Топло, леко облачно време без пряко слънце и валежи е най-подходящо за такава работа.
 5. За да почистите правилно прозорците си откъм улицата, където има много повече замърсяване, намерете парцал с дръжка за почистване на труднодостъпни места.
 6. Изберете абсорбиращи материали без власинки (лен, памук, микрофибър, еластан, хартиени кърпи)
 7. Не пълнете кофата с повече от една трета вода.

И сега самото измиване:

Изглежда, че процедурата за почистване на прозорци е позната на всички, но и тук има някои трикове:

 1. Започнете с почистване на дограмата с влажна и мека кърпа без власинки, за да не останат пръски и петна по стъклото.
 2. За почистване на дограмите е препоръчително да използвате професионални препарати. Това е особено важно при почистване на дървена дограма.
 3. Започнете почистването откъм улицата.
 4. Когато почиствате стъклото, започнете с отстраняване на мръсотията с влажна кърпа или гъба, след това използвайте препарат за почистване на стъкла и избършете със сила по посока на отвора. Не забравяйте, че мътни следи по стъклата се образуват поради излишък на почистващ агент или неправилно почистване. Ето защо е толкова важно правилно да дозирате състава и да използвате хартия или текстилни материали без власинки.

Разликата при почистване на прозорци в офиса и в дома е, че в офиса има много повече прозорци и така обемът на работа се увеличава няколко пъти. Затова повечето фирми поверяват тази задача на професионални фирми за почистване.

А как да изберем подходящия препарат за почистване на прозорци?

Продуктите с амоняк са подходящи за много мръсни стъкла. Те са чудесни, ако искате да придадете блясък. Недостатъкът ще бъде неприятната миризма. Ако сте категорично против, струва си да потърсите други опции. Продуктите, съдържащи алкохоли (бензил или изопропил) са много популярни сред клиентите. Това са продукти на достъпна цена, които перфектно се справят дори със стари замърсявания, прах и следи от мазнини. Достатъчно е да напръскате малко количество от продукта, да избършете стъклото с кърпа без власинки и готово. Екопродуктите за почистване на стъкла набират все повече фенове. Това са по-скъпи продукти на базата на естествени растителни повърхностноактивни вещества.
Невъзможно е да не споменем и домашни рецепти за почистване на стъклени повърхности, доказани от много поколения. Те включват оцет, споменатия вече амоняк, сода за хляб, разтвор на лимонена киселина или лимонов сок и полиране с вестници като финална част от процедурата. Кое е по-добре - домашни рецепти или индустриални битови химикали - всеки решава самостоятелно.

Как да предотвратим петната по стъклото?

Както бе споменато по-рано, най-честата причина за образуването на мътни ивици върху стъклото е излишъкът от почистващия състав и лошо извършеното избърсване. Но може да се застраховате така:

 1. Изберете формулировки на базата на алкохоли или модерни повърхностноактивни вещества, те отлично премахват мръсотията от стъклото и изсъхват без следи.
 2. Не използвайте пухкав текстил. По-добре да изберете салфетки или парцали, изработени от спандекс, микрофибър или обикновени хартиени кърпи.
 3. Използвайте гумена чистачка /перо/, което ефективно премахва излишната вода.
 4. Добавяйки глицерин към водата, можете да поддържате стъклените стъкла чисти по-дълго и да предотвратите появата на следи от дъждовни капки.
  Сега знаете всички тайни и трикове за почистване на прозорци. Следвайте тези препоръки и тогава процедурата за почистване на прозорци ще отнеме по-малко време и ще доведе до желания резултат.

Blixy - Фирма за почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари