firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Как да почистите опънат таван?

Сподели
Обратно в списъка

На пръв поглед може да изглежда, че опънатият таван не може да се замърси и няма причина за безпокойство. С течение на времето обаче прахът, който се е събрал, може да създаде проблеми, например за хора с алергии или астма, а в много редки случаи на тавана може да се развие плесен. Най-често замърсяването е от неволно отворено шампанско. БЛИКСИ ще Ви сподели съвети, които ще Ви помогнат да почистите опънатия таван сами. И ако Ви е трудно, ние сме насреща.

Опънатият таван може да се почисти с:

  • Мека гъба или парцали;
  • Микрофибър (велурен плат);
  • По-мека четка;
  • Сапунена вода;
  • Средства за почистване на прозорци или амоняк (10%);
  • Прахосмукачка с допълнителна четка.

Професионално почистване: как да премахнете праха от тавана?
Ако прахът не е много, тогава можете да се отървете от него с велурен плат, микрофибър или обикновени хартиени салфетки. Ако прахът остане след ремонт и може да се види дори с просто око, тогава не можете да се справите без прахосмукачка. Трябва да сложите приставка за четка и да преминете по цялата повърхност на тавана, без да го докосвате. А ако таванът е от велур, тогава трябва да използвате мека четка, за да го почистите.
Може да опитате и сапунено решение. Необходимо е да вземете мека кърпа, да я намокрите в приготвения разтвор и да изплакнете замърсените места с плавни движения. В никакъв случай не трябва да натискате тавана! Когато мръсотията се отмие, избършете повърхността с чиста суха кърпа.
Ако лъскавият таван е загубил първоначалния си блясък, това може да бъде коригирано с препарат за почистване на прозорци или разтвор на амоняк (10%). Един от тези продукти трябва да се нанесе върху тавана за 2-3 минути и да се избърше с чиста мека кърпа.
За да обобщим, можем да кажем, че почистването на опънат таван е доста трудна работа, която изисква много време и усилия, ако го правите без специални инструменти и устройства. Свържете се с нас и се насладете на невероятни резултати!

Blixy - Фирма за почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари