firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Как да почистите микровълновата?

Сподели
Обратно в списъка

Микровълновата печка е незаменим артикул в кухнята и постоянно използвана, тя се нуждае от грижи. В тази статия ще Ви покажем как да я почистите и как да избегнете замърсяването.

Как да не замърсяваме?

Защо микровълновата се замърсява? По време на нагряването пръски храна падат по вътрешните стени на фурната. За да предотвратите това, трябва да използвате специална микровълнова фурна с капак. Но тъй като не всеки го има и дори да го има, не всеки го използва, резултатът е мръсна микровълнова фурна. И така, първото заключение: използвайте затворена микровълнова фурна.
Някои храни могат да експлодират при нагряване. Какви са тези продукти? С прости думи, това са тези, които съдържат голямо количество течност в „затворено“ пространство, например яйца или домати. По възможност такива продукти трябва да се пробиват (яйцата, разбира се, изобщо не могат да бъдат „измътени“ в микровълновата фурна😊).

Как се почиства?

Колкото и да се опитваме да спазваме правилата, микровълновата фурна се замърсява с времето. Дори парата, която се отделя при нагряване на храната, води до това. Съдържа частици мазнини, които след това остават по стените с хлъзгаво покритие. Почистването на микровълновата печка е доста лесно. Основното нещо е да не се използват силни киселини и основи, за да не се повреди вътрешната повърхност на камерата.
Старите замърсявания могат лесно да бъдат отстранени със сода за хляб. Почистването се извършва на два етапа:

  1. Поставяме съд с голям обем вода в камерата и включваме фурната на пълна мощност за около 10 минути.
  2. Изсипете сода за хляб върху гъба и отстранете мръсотията. След това избършете стените на камерата с влажна кърпа.

Ще помогне за почистване на микровълновата фурна и лимон. Събираме вода в съд и поставяме нарязания лимон в него. Поставяме полученото "ястие" в микровълновата фурна с пълна мощност за около 15 минути. След това избърсваме стените с чиста кърпа или салфетка. Някои се справят със замърсяването с водка. Съдържащият се в него алкохол сам ще се изпари от стените и дори не е нужно да ги изтривате.

Но има и универсално решение – почистваща фирма БЛИКСИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари