firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Как да почистим восъка от дрехите

Сподели
Обратно в списъка

Светлините на свещите осветяват специални моменти в живота ни. Рожден ден, Нова година, романтична среща, сватба…Пушкин, Толстой и Достоевски създавали своите творби на светлината на свещите, Брюлов и Шишкин - картини. И княз Потьомкин веднъж уредил бал, на който били запалени двадесет хиляди свещи! Украсяването на къща със свещи е стара традиция. Но дори само едно восъчно петно върху дрехите може да помрачи и най-празничното настроение. Почистването на восък от дрехи е досадна и неблагодарна задача…освен ако, разбира се, имате прекрасното ноу-хау от Бликси!
Основната тайна е скоростта на реакция. Докато се колебаете, размишлявайки как да премахнете восъка от дрехите, петното коварно прониква дълбоко във влакната на тъканта. Действайте своевременно: нуждаете се от ютия, няколко салфетки и малко алкохол. Докато ютията се загрява, внимателно изстържете восъка, който може да се отстрани ръчно. Поставете една салфетка под тъканта с петното, а друга салфетка отгоре - внимателно изгладете тъканта, наблюдавайки как мазното петно магически „мигрира“ върху долната салфетка. Внимавайте за температурата, вземете предвид вида на плата - силната топлина тук е абсолютно безполезна. Не бързайте: може да се наложи да отделите 7-10 минути за тази дейност, преди да почистите восъка от дрехите си. Но любимата ви блуза ще бъде спасена!
След гладенето на тъканта може да остане грозно мазно петно. За да завършите почистването на восък от дрехите, трябва да изгоните врага. За това се нуждаем от алкохол, но не го изливайте върху тъканта, не го втривайте, не "измивайте" петното с него. В противен случай вашата блуза ще бъде „украсена“ с живописни петна. Като ефективен обезмаслител алкохолът „знае“ как да почисти восъка от дрехите. Можете просто да го пуснете с пипета или да го нанесете внимателно с памучен тампон.

Blixy - Фирма за почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари