firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

"Хартиена детоксикация" за домa

Сподели
Обратно в списъка

Стотици килограми хартия се съхраняват в почти всеки дом от десетилетия. Сред тях има книги, които никога няма да отворите, стари договори и пълномощни, рекламни каталози, нечии визитки, пощенски картички от далечни роднини, самолетни билети, касови бележки, гаранционни карти, планини от стари снимки (включително не най-успешните) и много повече…Всичко това заема невероятно място на рафтовете, в чекмеджетата, в шкафовете и на бюрата. Дигиталната ера е в разгара си, а домовете ни все още изглеждат като средновековни архиви! Днес ще предприемем обиколка на хартиените депозити във Вашия апартамент и ще разберем от какви категории се състоят и какво да направим по въпроса. Направете „хартиена детоксикация“ за дома си: освободете се от ненужните прашни хартии и освободете повече място за живот!

  1. Книги

Първо извадете всички книги и ги поставете в средата на стаята. Да, абсолютно всичко! Дори да са много! Има хора, които наистина се нуждаят от голяма хартиена библиотека. Това е тяхното съкровище. С електронен четец на книги в ръка те не се чувстват щастливи. Ако сте такъв човек, не бива да изневерявате на себе си. Просто изберете всички посредствени, скучни и неразбираеми книги - може да не са толкова малко, колкото изглежда. Сега нека се обърнем към тези, които четат по-малко или изполват таблет, лаптоп или четец на електронни книги. Запитайте се: Защо да пазите тези книги? В крайна сметка книгата е просто носител на информация, който се предава перфектно в електронна форма. Съвременният четец на електронни книги съдържа цяла библиотека и заема не повече място от училищна тетрадка. Списъкът на книгите, които си струва да се пазят, е много по-кратък. Това са книги, които наистина ви докосват дълбоко, важни са за вас по някаква причина или са редки книги.
! Важно уточнение: при никакви обстоятелства не Ви насърчаваме да изхвърляте книгите си! За щастие има много цивилизовани възможности: дарете на библиотека, сиропиталище, разменяйте или дарявайте на тематичен сайт или в общност.

  1. Хартиени документи

Разделете документите си в три групи: „нуждаещи се от внимание“, „нуждаещи се от съхранение“ и „други“. Сега всички организационни проблеми могат да бъдат решени перфектно от една голяма папка или органайзер за документи с три отделения.

  1. „Може да е полезно“

Във всяка къща има ъгли, пълни с покрити с прах преспи от хартия. Някой пази инструкции за електрически уреди, някой забравя да изхвърля покани за отдавна провеждани събития, някой все още разпечатва рецепти и прави изрезки от списания. БЛИКСИ препоръчва да се откажете от всички тези навици! Това е XXI век, което означава: Изхвърлете всички ненужни неща. Но запазете хартиите, които са ви скъпи на сърцето: любовни писма, дневници, най-доброто от детските рисунки. Нека останат тези хартии, които наистина носят радост и съживяват спомени.

  1. Уроци

Много от нас често ходят на курсове, семинари и обучения - и след това се връщат с купчина документи. Постепенно учебниците започват да се трупат в собствения ни дом и все още не успяваме да ги препрочитаме. Или веднага прилагаме нови знания на практика, или забравяме завинаги за тях. Всички листовки могат да бъдат изхвърлени без съмнение - в краен случай, сканирани.

  1. Визитки

Безполезно - изобщо не ги вземайте, а ако го направите, ги сканирайте, снимайте и добавете като контакт към Вашия смартфон.
И така, книгите са подредени, хартиите са на местата им, а в коридора са чувалите с ненужна хартия. Честито! Домът ви вероятно е станал по-просторен, по-чист и по-лесен за дишане. Време е да довършите добрата си мисия - да стигнете до най-близкия пункт за събиране на отпадъчна хартия! Хартията е ценен природен ресурс, за който са необходими големи количества прясна вода и дърво. Опитайте се да не забравяте за това, дори когато носите вкъщи следващия каталог, списание или вестник!

Blixy - Професионално почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари