firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Грижа за ламиниран под

Сподели
Обратно в списъка

Ламинираните подове са най-непретенциозните за поддръжка и лесни за използване. Не е необходима физическа сила за триене на ламинирания под или прилагане на специални разтвори. Грижата за тези подове може да е суха - с прахосмукачка или мокра - почистване с влажна кърпа. Ако подът Ви е много мръсен или по него се появяват черни ивици, обикновеният течен сапун за домакински цели, ще Ви помогне. Разбира се, можете да използвате специален препарат за почистване на Вашия ламиниран под, но това не е от съществено значение.

Важнo!

За да предпазите мебелите от надраскване на Вашия ламиниран под, използвайте парче мек плат, залепен на гърба на краката на мебелите. Можете да използвате филц и др.

Мокра грижа за ламинирани подове

Ламинираният под трябва да се почиства често, с мокра кърпа. Почистването обаче се препоръчва да започне със събиране на прах. Използвайте прахосмукачка с мека четка. Тя е необходима при висока мощност, за да се премахнат и най-малките остатъци от прах и пясък. В противен случай те ще причинят малки драскотини. След старателно химическо почистване на пода, преминете към мокро. Събираме топла вода в чист съд и я разреждаме със специален агент за грижа за ламинирания под или просто течен сапун. Тук е важно да запомните, че парцалът не трябва да е мокър. Използвайте влажна кърпа, за да изплакнете пода, така че да не останат ивици. Ето защо, опитайте се да не избирате продукти с восък, силикон, тъй като те оставят ивици. Последният етап е да изтриете пода със суха чиста кърпа, а специални продукти за ламинат могат да придадат блясък.

Не използвайте за поддържане на ламиниран под:

  • Метални четки, защото оставят дълбоки драскотини по повърхността на пода и повреждат ламинирания паркет.
  • Продукти, съдържащи алкали, тъй като те деформират и корозират горния слой на плочата.
    Отстранявайте старателно и редовно замърсяванията и пясъка. Под въздействието на тях ламинатът губи своя цвят и привлекателен външен вид (драскотини, пукнатини и др.). Простите съвети и трикове за поддържане на дома Ви подреден могат да удължат живота на Вашия ламиниран паркет. Подложка за обувки, устойчива на мръсотия, ще спаси Вашия апартамент или къща от улични замърсявания, пясък и глина. Не оставяйте за дълго разлята течност върху ламината.

Как да поправим грешки при неправилна поддръжка на ламиниран под?

Има ли драскотини, прорези или други повреди по ламинирания паркет? Ако да, се опитайте да ги коригирате по най-бързия начин. За да направите това, закупете специална паста, която съответства на цвета на ламинираното покритие и внимателно покрийте щетите. Пастата ще помогне само при плитки и леки повреди. Смяната е необходима при пукнатини и дълбоки дупки. Маслените петна, боята и детските рисунки с маркер могат да бъдат премахнати с почистващи продукти и мека кърпа.
Ако се съмнявате, че можете сами да премахнете мръсотията, използвайте услугите на професионална почистваща фирма БЛИКСИ.

Blixy - Фирма за професионално почистване в София

Коментари