firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Дерматит: "Професионалното" заболяване на домакинята

Сподели
Обратно в списъка

Зачервена, лющеща се кожа на ръцете, сърбеж, обриви…Затова ли толкова много желаехте да почистите? Разбира се, че не. Но фактът остава факт: повечето домакини се борят с петна, ръжда и прах буквално с голи ръце. А съставът на почистващите продукти на рафтовете на супермаркетите е подходящ за малка химическа атака. Днес с БЛИКСИ ще Ви разкажем как една добра домакиня може да се предпази от това неприятно явление и какво да правите, ако дерматитът вече е започнал.

Защо има проблем?

Когато почиствате, постоянно мокрите и изсушавате ръцете си с вода и разнообразни химически почистващи препарати. В резултат на това естествената липидна бариера на кожата се унищожава и тя остава беззащитна към действието на агресивни, често много токсични вещества. Тук се появяват сухота, сърбеж, зачервяване и след това пъпки, характерни за контактен дерматит.

Кремът няма да реши проблема!

Една проста истина, която мнозина пренебрегват: Един добър, лесно абсорбиращ се крем за ръце служи като транспорт за токсини. Следователно не трябва да търкате банята с хлор-съдържащ продукт и след това да използвате крем, мислейки, че това ще спаси кожата ви.

Носете ръкавици.

Доверете се на опита на професионалните хигиенисти! Купете и носете само най-качествените и най-удобни ръкавици от плат. А за дребни почиствания са подходящи тънки гумени ръкавици, които трябва да се сменят често.

Преминете към „зелени“ битови химикали.

Повечето битови химикали съдържат вещества като фосфати и анионни повърхностноактивни вещества, силни токсини и алергени, които провокират дерматит. Само екологичните почистващи продукти ще ви доближат до истинската чистота - тази, която е „гаранцията за здравето“.

Успокойте ръцете си с природни средства.

Доказаните „бабини“ рецепти включват бани с отвари от жълтурчета, мента, коприва и невен. Лечебните билки нежно успокояват и лекуват раздразнената кожа, без да причиняват негативни реакции.

Не помага? Отидете на лекар.

Дерматитът може да има много причини - от лоша функция на червата и глисти, до заболявания на щитовидната жлеза и нервни разстройства. Лекарите ще Ви кажат какво да правите с всички тези проблеми. Започнете с алерголог и дерматолог и може би произхода на дерматита ще бъде изяснен по време на първото посещение.

И разбира се, обаждайте се на БЛИКСИ по-често! И още един ценен съвет: не се пренапрягайте! Нашите услуги са на разположение и дерматитът със сигурност не Ви заплашва.

Blixy - Професионално почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари