firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

Частна чистачка или фирма за почистване?

Сподели
Обратно в списъка

Много е важно при избора си да вземете предвид няколко критерия за вземане на решение. Kогато избирате телевизор или автомобил внимателно анализирате предимствата и недостатъците, питате своите познати или приятели, търсите отзиви в интернет. Искате да купите наистина добро нещо за разумни пари, което ще ви радва дълго време. И като правило това не винаги е най-евтиният избор, защото освен цената има и други важни параметри. Предлагаме ви да използвате същите критерии за оценка, когато избирате "на кого да бъде поверен такъв отговорен бизнес?" Човекът, който почиства помещенията Ви, било то къща, апартамент или офис, трябва да има няколко предимства: на първо място – да върши добре работата си, но също така трябва да се радвате да общувате с него и не трябва постоянно да проверявате или да подозирате нещо. Този човек трябва да създава атмосфера, аура. В тази връзка изборът ви трябва да бъде много балансиран и внимателен. И в нашата фирма не е необичайно, когато клиент поиска да замени почистващ препарат, без да има конкретни оплаквания за него: "не ми харесва и това е"…

Много хора се опитват да решават ежедневните си проблеми с помощта на частни дами за почистване, които работят самостоятелно. За целта те търсят почистващи препарати в интернет, от познати и приятели, в списания и вестници. Тези търсения могат да бъдат увенчани с успех, можете да намерите наистина добър служител, но това ще отнеме много време и усилия - всъщност има много малко такива хора. Обикновено добрите независими хигиенистки имат много натоварен график и просто може да нямат свободно време за почистване на Вашите помещения или ако имат вероятно е да бъдете информирани за цена, която ще бъде по-висока от средната за пазара. Ако сте се обърнали към частен хигиенист по препоръка и той има възможност редовно да ви помага в дома, тогава имате късмет - търсенето ви е увенчано с успех (наистина е много трудно да се намерете добра независима чистачка със свободно време!). Тогава има само няколко нюанса и разлики от услугата на почистваща фирма, които трябва да се вземат предвид при наемането на служител. Независимата чистачка може да закъснее, да се разболее, да се прибере вкъщи (ако е чужденка), след година-две плановете й могат да се променят и тя да промени професията си, тъй като малко хора отдавна възприемат почистването като основна професия. Най-тъжното ще бъде, ако скоро отново ще трябва да започнете да търсите добра домакиня. И накрая, независимата икономка е в състояние да извърши основната необходима работа, но при специална и по-сложна работа, където е необходимо да се използва специално оборудване, наличие на професионални умения, знания и опит е невъзможно да се справи. Например: машинно пране на мебели или килими, машинно почистване на прах от стени и тавани, измиване на прозорци на балкони или на труднодостъпни места, полиране на подови настилки, кристализиране на мрамор, измиване на фасада, премахване на сложни замърсявания и други подобни работи.

Да не забравяме, че често се случва и това: човек идва при вас да почисти, имате оплаквания относно качеството на работата му, но не винаги можете да му го кажете открито и лично, или от съжаление, особено ако е по-възрастна жена, отглежда деца сама, съпругът й не помага или не всичко е наред с нейното здраве… Така че такъв човек отива да почисти при Вашите приятели - добре, но те изобщо не са доволни, има оплаквания, но жива и здрава да е…, Вие молите приятелите си да Ви съветват някой да почисти помещенията, те Ви казват: „Тук Иванка Георгиева идва при нас, по принцип е добре, като цяло не е лошо.“ Иванка Георгиева започва да чисти и при Вас и тогава разбирате какво е имал предвид приятелят Ви под „добре, по принцип ще се справи добре, като цяло не е лошо“ и всъщност попадате в същия капан като Вашия приятел - не всичко ви устройва и Ви е неудобно да откажете… Но извинете, Иванка Георгиева не почиства безплатно, Вие плащате за това свои пари. И ако „помагате“ на човек по този начин, тогава според мен е по-добре да прехвърлите пари в благотворителен детски фонд. Ако Ви е трудно да се разделите с Иванка Георгиева, можете да започнете да работите с нея за подобряване на качеството на нейната работа, ако имате нужда от нея разбира се и имате достатъчно свободно време и сили.

Принципът на работа на фирма за почистване вероятно е известен и разбираем за много хора, но ние искаме да Ви разкажем малко повече за него и за онези неща, за които може би не сте мислили.
Бликси е търговска организация и целта ни е да реализираме печалба, но сферата на дейност е такава, че по-голямата част от прихода се получава от служителя, който изпълнява работата. Размерът на печалбата на фирмата е толкова малък, че може да бъде приравнен на членския внос на служител, който е в асоциация или синдикат. А фирмата трябва да се занимава с осигуряването и закупуването на необходимите машини и препарати, да обучава служители и да извършва оперативно управление на организацията. Следователно трябва да оптимизираме разходите колкото е възможно повече. Повечето от служителите на фирмата са именно хората, които изпълняват работата, а административният персонал е много малка част от общия брой служители.
Фирмата се основава на гъвкава система за предоставяне на услуги и е изцяло фокусирана върху задоволяването на нуждите на клиента. Ако чистачът се разболее, напусне или просто не може да отиде на работа, той винаги може да бъде заменен от също толкова професионален служител. Бликси обучава своите служители и следи качеството на тяхната работа, внимателно се отнася към всички желания на клиентите и техните нужди.
Друг важен фактор е отговорността, която организацията носи за всеки свой служител пред всеки от своите клиенти; за това се изготвят договори, които имат законна сила. Живеем в непредсказуеми условия и с подписването на споразумение с фирмата ще бъдете спокойни относно безопасността на вашите вещи и ценности, винаги знаете кого да попитате и къде да намерите тези хора. Това наистина е трудна дейност, криеща в себе си много и различни рискове.
Климатът в страната като цяло не е много благоприятен за правене на честен бизнес, особено на млад и незрял пазар, а благоприличието в много хора, колкото и тъжно да звучи, липсва. Манталитетът на хората се е формирал по такъв начин, че можем да си затворим очите за фундаментално важни неща. Горното се отнася за опити на някои клиенти да привлекат служителите да работят директно, заобикаляйки фирмата, да скрият някаква допълнителна работа, извършена „срещу заплащане“. Въпреки всичко това, повечето от нашите клиенти изобщо не са такива и ние благодарим за този факт. Силно сме убедени, че работата с фирма е по-удобна и лесна за хората, които се нуждаят от такава услуга като почистване на дома, офиса, входа, или търговски обекти.

Blixy - Фирма за почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари