firma-za-pochistvane-v-sofia
pochistvashta-firma-telefon
kontakti-s-pochistvashta-kompania
Затвори
firma-za-pochistvane-sofia

БЛИКСИ обича пролетното почистване. А Вие?

Сподели
Обратно в списъка

Изглежда, че не се нуждаем от генерално почистване, ако всяка седмица почистваме къщата. И избърсваме ъглите на всичко, и прахосмучем килимите и поставяме нещата на местата им…Въпреки всички усилия, в продължение на шест месеца, в апартамента се натрупва солидно количество прах и фини отломки. Изследвания на немски учени потвърждават: на ден на 1 кв.м под в жилищен дом се утаява около 7,6 mg прах; на година това количество е около 3 гр.! Тези показатели са особено високи при старите сгради. Ето защо експертите препоръчват основно почистване на дома - поне 2 пъти годишно. Най-подходящите месеци за това са септември и април, тъй като те Ви позволяват да подготвите жилището за новия сезон.
Пролетното почистване придава не само външна чистота, а и действителна. В случай на контакт с фирма за почистване ще се насладите на редица мерки за дезинфекция с помощта на специално оборудване (парогенератор, миеща прахосмукачка) и висококачествени препарати.
Около 70% от домашния прах е с естествен произход: почвени и минерални частици, цветен прашец, спори и гъбички, екскременти от насекоми, вълна, животински пух и пърхот, кристали от морска сол и дори космически прах! Останалите 30% прах се произвеждат от самите хора - това са частици мъртва кожа, влакна от различни тъкани (облекло, текстил, тапицерия на мебели) и хартия, цигарен дим, гумен прах (от изтъркани гуми на превозни средства), тежки метали, и т.н. Натрупването на прах и мръсотия в труднодостъпните ъгли на къщата създава благоприятни условия за размножаването на различни бактерии, плесени, акари и др. Всички те могат да причинят сериозни неприятности: алергии, гъбични инфекции на дихателните пътища, суха кожа, конюнктивит, астма, менингит, силикоза, бъбречни заболявания и др.
Струва си да се обърне внимание на почистването, ако някой от членовете на семейството е болен - разпространението на патогенни бактерии може да повлияе на здравето на останалата част от домакинството. Почиствайки хладилника отвътре, удължавате срока на годност на храната. Чрез премахване на прах от всички повърхности удължавате експлоатационния живот на домакинските уреди. Чрез машинно пране на меката мебел, вие подобрявате външния и вид и гарантирате трайността на тапицерията. Почиствайки прозорците, вие осигурявате приток на слънчева светлина с полезни ултравиолетови лъчи, което има положителен ефект върху здравето на всички членове на семейството.

Blixy - Професионално почистване София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментари